This me =))

This me =))

Tuesday, 1 November 2011

Nasehat cinta ? Hehe

           Assalamualaikum .. Hai whazzup2 !! hey lame xtulis kt sini.. rindu sama kamoo smeua.. Well banyak cerita,banyak benda yang sy nk kongsi ngn anda semua.. Hidup hanya sekali tapi tidak bermakna kita boleh lakukan segalanya dengan sesuka hati. Kadang-kadang hidup ini penuh dengan muslihat. Tanpa kita sedari cinta juga mempunyai muslihat. Kita tak pernah puas dengan mengejar harta di dunia ini.. Kita juga tidak pernah puas dengan mengejar cinta di dunia ini. Siapa yang akan jadi milik kita dan siapa yang akan berjaya menjadi cinta terakhir kita.. semua itu menjadi rahsia dlm hidup kita. Kita senantiasa menanti someone yg boley menyempurnakan hidup kita. Tapi sedarkah juga kita sendiri perlu menyempurnakan diri ini dahulu sebelum membenarkan orang lain menajdi sebahagian dari hidup kita. Pepatah pernah berkata ‘lelaki yang baik untuk perempuan yang baik,manakala lelaki yang jahat untuk perempuan yang jahat’. Sy yakin ada yg setuju n ada yang x. Yup ! semua ini pernah berlaku dan ada yang sebaliknya. Itu hanya pepatah. Tapi tidak bermakna kita harus leka dan hanya ingin kn yg trbaik dr org lain tp diri kita ? Persiapkan diri kita dengan penuh ilmu,cinta dan kasih sayang yang boleh membuat orang lain terpikat dengan kita kerana semua ini.. siapa kata kalau kita bodoh xboleh memiliki cinta? Memang benar semua itu. Tetapi hanya ingin menampakkan kelebihan di situ.. Ajal,maut semua di tangan tuhan.. Allah swt dah tentukan segalanya dan kita sebagai manusia perlu ikut semua itu. Tetapi tidak bermakna kita hanya duduk diam dan tunggu cinta itu datang. Tidak begitu. Kita juga perlu carik someone dan jika Allah izinkan hubungan kita itu,maka kita teruskan lah dengan mengikatnya dengan cara yang sah.. Insya-allah semuanya akan berjalan dengan lancar jika kita benar2 ikhlas dan yang pasti LillahiTaa’la..
               Kenapa ramai yang takot untuk jadi andartu,membujang smpai ke tua,xkawin smpai ke tua? Sy pn takot jd cm tu. Tapi kalau selagi kita berjumpa dengan seseorang yang benar2 milik kita,maka tidak lah perlu risau akan ‘status’ semua itu. Allah sudah siap sedia kan pasangan hidup kita. Hanya takdir n masa yang menentukan segalanya. Saya berckp mcm niy sbb sy sudah jatuh cinta dengan seseorang.. tapi die tidak mengetahuinya. Saya sgt sayangkn die sehingga hujung nyawa sy. Biarlah org nk ckp ape,sy mmg xboleh lupakan die,n tinggalkan die. Kami tidak ada pe2 hubungan tetapi saya sentiasa berdoa pd Allah swt supaya dekatkanlah hati kami n eratkan lah kami berdue.. janganlah Kau pisahkan kami.. kerana aq xmampu tuk berdiri tanpa dirinya. Yee pertama kali saya jatuh cinta dan pertama kali saya rasa bahagia bile berkawan dengan die. Saya tidak tahu apakah ajaibnya die,hebatnye die sehingga mampu mencairkan hti ini.. tapi ya Demi Allah ! saya cintakan dia ! Memang lucu bila memikirkan perasaan ini,kami hanya kawan baik tapi Allah wujudkan perasaan ini tanpa disedari sy sendiri.. tapi saya tahu hanya saya yang mencintai dirinya. Saya tidak ada sesapa selain die. Die lah satu2 laki yang saya kenal yang rapat dan saya bahagia bersamanya. Yee kami hanya kawan.. dan tidak mungkin kami couple2.. kerana perkara ini dilarang oleh Islam.. Maka sy mengingatkan diri saya sendiri supaya sentiasa mengawal perasaan ini dan ingat bahawa Allah swt akan izinkan kita dengan si die jika benar die adalah jodoh kita. Insya-allah J ..
               Bagaimana pun kita harus kembali kepada Allah swt.. Cintailah die dahulu sebelum yang lain.. Allah swt sentiasa di sisi kita.. Cintailah nabi Muhammad saw dan seterusnya para nabi yang lain.. Allah swt tidak melarang kita bercinta tetapi biarlah di landasan yang benar dan mengikat hubungan itu secara sah supaya mengelakkan maksiat dan segala perkara yang tidak diingini berlaku. Haihh banyak pulak nasihat sy kn.. haha ! well nasihat tentang cinta sudah.. tapi nasib saya tntg cinta ? amcm ? hmm sgt2 sad.. ape kate kita bercerita ke segmen yg baru.. ? hehe.. bye2.. take care.. J

Monday, 4 July 2011

Buat Si dia ! Just for u ! =)

Senyumanmu <3 <3
Hai Assalamualaikum !!! Kembali bersama sy di bLOG hIKAYAT Umi Athifah !!! Wahhh ! Sangat2 lama saya tak update blog sy.. Naseb bek xjadi cendawan.. haha ! Well tengok pada tajuk pn emm mesty korang da terpikir pe laaa minah niy nk cerita.. Haa cinta die la niy.. haha! Yes mmg btl ! But i am still single n available.. wahh ! Bkn nk promote atau pe,just wanna tell the truth.. =)

my love.. <3 <3
 
          Cinta adalah sesuatu yang indah dan membuat kita buta kerana cinta. Ini kisah benar.. Pertama kali aq melihat dirimu,hatiku sudah berdetik bahawa kaulah yang aq cinta. Walaupun tanpa berkenalan,tapi aq mengerti bahawa inilah orang yang mampu membuat aq bahagia bila di sisinya. Saat indah bila bertemu dengannya.. Siapakah itu..?? Inilah rahsianya.. Aq mengenalinya di dalam laman sosial muka buku. Assalamualaikum sebagai pembuka kata kami berkenalan. Pada mulanya aq tidak mengenalinya. Tapi bla melihat gambarnya.. Haa aq kenal la niy.. hehe. Aq menjawab salam yang tergantung tanpa jawapan td. Ini kah namanya cinta? emm.. Kami berkenalan dengan memperkenalkan diri masing2.. Indahnya.. <3 <3 Tapi sedarkah ? Aq mula memasuki zon bahaya iaitu cinta memerlukan kita mengambil risiko untuk kecewa dan terluka.. Dan sebenarnya aq sudah mengembil Zon itu... "Bila Cinta bersuara, Hati akan terdiam dan seluruh tubuh akan kaku kerana bila Cinta menguasai diri segala2nya akan berubah.."
          Indanya cinta itu di mata aq. Kami mengenali antara satu sama lain,tanpa sedar kata2nya membuatkan aq mula sayang dan tidak mahu meninggalkannya.. Tapi aq tau hanya aq yang merasakan semua itu.. Bukan nya aq mahu mengharap tapi kedegilan ku memaksa aq mengharap pada si dia.. :'(  Saat aq memiliki no hp nya. Aq rasa seperti wahh bertuahnya aq sebagai seseorang perempuan yang dapat memiliki num nyee.. hehe.. Tapi aq tau semua itu tidak lah indah mana.. huh. =,=' Saat aq mula mengetahui bahawa dia sudah dimiliki oleh seseorang.. Sekali lagi hati ku hancur kerana cinta. Dimanakah harus ku mengadu? Dimanakah harus ku berkongsi cerita lagi? Yang indah jadi suram.. Gelap gelita kisah cinta ku.. Huhh.. =,='
         Aq sentiasa berdoa pada Yang Maha Esa.. Jika dia benar jodohku,dekatkanlah kami.. Jika tidak Kau jauhkanlah kami.. Tapi aq masih tidak mendapat jawapan yang muktamad.. Masih ada teka teki pada soalanku.. emm.. Bilakah si dia akan menjadi milikku. Tapi aq bersyukur kerana aq masih mempunyai peluang untuk bersahabat dengan si dia.. Aq tetap ingin menjadi sahabat dia walau apa pun yang berlaku kerana bila cinta di hati sahabat menjadi ikatannya lebih kukuh. Aq takkan lupa bila aq bertemu dengan dia haha ! Sumpah comel muka dia.. =) Smart tu tak payah cakap laa.. Memang bg sy dialah lelaki yg sy nanti2 kan.. emm tp apekan daya kita xtahu jodoh kita dengan sapa,hidup sampai ke akhir hayat dengan siapa kan.. hehe.. Just yg penting adalah REDHA je laa... Saat aq mencintai dia tiada orang lain yang aq ingin tunggu. Hanya dia sahaja.. Aq takot juga jika terlalu mengharap pada dia yang belum pasti. Huhhh.. =,='          Bagi ku dia adalah yang teristimewa dan yang terindah pernah ku kenali.. Banyak perubahan yang dia telah lakukan tanpa dia sedari.. Aq hanya menyayangi nya dan mencintainya sehingga ke akhir waktu.. Walaupun Allah tidak memberi 'hint' bahawa dia adalah jodoh ku,tapi aq masih ingin menunggunya.. Cinta ku tidak bersyarat. Cinta ku tulus ikhlas hanya untuk dia. Kasih ku,sayangku,cintaku hanya untuk dia. Inikah penghujungnya? Tidak lagi kawan-kawan.. Masih panjang lagi perjalanan aq.. Indahnya percintaan ku tanpa perlu dua2nya merasakan.. Jika engkau dapat merasainya juga lebih bagus.. hehe..
         " Saat cinta itu hadir dia tidak akan memberitahu kita. Kita sebagai manusia yang akan merasainya sendiri dan akan menghayatinya sendiri.. Bila cinta itu hadir kita takkan dapat memilikinya semudah itu tanpa memerlukan penyiksaan,pengorbanan,penderitaan,kekecewaan. Ini semua asas sebelum cinta.. Kerana cinta itu begitu indah maka dengan itu ia amat susah untuk dimilikinya.. <3 <3 <3 "

         Buat si dia.. Sy sayang awk sangat2 n berharap awk bahagia dengan pilihan awk sekarang n sy sentiasa doakan yang terbaik untuk awk.. Saya tak mengharap kat awk.. Sy tau siapalah sy di mata awk n pandangan awk. Hanya sebagai adik,kakak,rakan2.. Hurmm sy tau kita dimana n semua tu tak payah pikirkan.. Allah dah tentukan yang terbaik untuk kita.. yee.. Assalamualaikum...
P/s : Just for awk kalau awk faham laa ye.. hehe.. =)
This one my love.. <3
Haa amcam my story>> so sad kan ! hahaha ! bUt its oke laa.. takde hal laa.. Yg penting sy hapy ngn hidup sy n walaucmner pn sy kne jalani kehidupan sy niy jgk.. kn3?? hahaha.. Well ! harap korg semua terhibur n walau pn xberapa nk pandai kn tulis.. but inilah yg sy mampu hari niy.. Hehehe.. Insya-allah sy akan cuba lg lebih baik.. ! okeyh guys ! so misss u all guyz ! harap korg akan bace semua niy n pada yang sy tujukan.. jgn lupa baca ! klu la terbukakan hahaha ! k la assalamualaikum !! Happy pulak da selesai tulis ! =)))

Sunday, 3 July 2011

Kl gangster !

Benar kata orang.. belum cuba belum tahu.. Haa sy sudah cuba anda bila lagi?? haha ! Sangat2 best la movie niy ! Buat sy rasa wowww !!! Syok sangat2 !! Jalan cerita yang sangat kasar dan ganaz membuat kan sy rasa gempak sgt2 ! Jarang la orang malaysia nak buat cerita yang 100 % ganaz gaduh2 !! Haa meletop tak SYAMSUL YUSOF ! ?? hehehe... Sy da addicted ngn Syamsul yusof niy.. hehe.. Jangan main2 naa.. hehe..
Well everytime sy teringat cerita niy sy teregt seseorang.. eh.. Tbe2 lak kan.. keh keh..
Syamsul yusof,adi putra,aron aziz.. =)
     Ok2.. cerita niy dapat 11 juta k ! haa Tahniah pada Syamsul Yusoff ! You Are The Best ! Well tgk la pelakon kegemaran sape?? boleh gitu?? Pun boleyhh kan.. hahaha ! Yang penting cerita niy mmg da Box Office gituu.. wahhh !! Terkejut nyah !! Mmg the best la korang2 niy ! Pelakon2 yang membintangi filem ini juga banyak memberi lakonan yang sangat2 memberi impak pada filem ini ! Sehingga ada yang nak pe tuu saman2 la pe laa.. Haa xkan nak duit orang kot tuu yang nk saman2 tuu.. Dah tau dapat 11 juta kan.. Haa jelez la tuu.. hahahaha ! so guys kalau da kuar cdnye jangan lupa beli tau ! yang Original tau !!! ingat tuu !!
So guys u all nak dengar cerita baru dr i x?? haha ! kalau nak jom sme2 follow my blog k ! =)
       So thatz Allz je la cerita i sal filem niy.. Satu ayat yang i mampu bg emm pe ye? haa ! AMAZING ! ok daaaa...
assalamualaikum.. =)

Sunday, 5 June 2011

Bahagian ke 2..

Comey x kami?? <3 <3
Assalamualaikum.. hai semua.. So today i wanna tell u Bahagian ke 2 tentang sahabat2 sy. Sambungan dr cerita yg lepas sy menceritakan tentang roomate sy kn?? kih kih.. So cerita dgn lebih lanjut sikit sal kwn2 sy.. emm actually Eiqa sy dah kenal die masa PLKN lg tau ! Tak sangka lak dpt uitm yg sme bilik yg sme.. hahahahahaa !! Masa kami kt plkn kamimmg dah 1 kumpulan tau. Mandi sme ,tidur sme.. mkn pn same.. menu yg sme !! hehhehe.. so sweet kn?? kih kih.. Kami dh berkongsi mcm2 la kiranya dlu.. hehe.. Then sekarang jd roomate setia sy. hehe.. Overrr ~ ~ ~ ~ Emm then Mia lak.. Haa die niy kwn yg sy br kenal.. Mula2 tgk mcm garang n sombong je.. hehe.. But when we know each other then we fall ..... haa bkn fall in love ea.. fall in a friendship ! <3 ehee... Sy seronok bersama mereka.. Dorg HAPPENING gilerr kot !! Sgt2 best ! hehehe..







        Okeyh ! teett !! hehe.. so skg kita citer sal budak kelas kita lak ea.. hehe.. Kelas DPA F.. F for family,friends,forever !!! <3
Sangat2 bermakna kn?? kih kih.. emm kami mmpunyai 38 pelajar.. dan kami mmg rapat antara satu sama lain.. Dorg mmg best gilerr la !! Sangat2 memahami !!! Rasa dihargai n ntah laa.. Mcm xde ayat nk describe dh.. hehehe.. =)) Well sy nk kenalkn sorg mmg penat laa.. Ape kata sy letak je gambar kami kat sini ye.. hehehe..
Haa sudah melihatnya kn?? kih kih.. Takla secantek mana xla sehensem mana.. hahahahah !! But yg penting hati kami bek2 belaka.. kah kah !! Walau maca,2 dah berlaku but we always support each other,, mmg best laa !! hehehe... Bila teringat kan masa mula2 masuk kelas niy.. haa mula2 skali sy jumpa lala.. die la kwn sy mula2 dulu.. Then bertambah dgn org lain lak. hehehe.. =)) De yg dr kedah,pelis,kajang,k.l,sungai petani,baling,perak,haa mana lg ?? haa pulau pinang.. kih kih.. =P
Candid <3
       
   Mmg kami gila2.. Banyak kali jugak laa kami makan same2,lepak same2.. Mmg best la.. Tukar uruskan aeman laa.. die mmg pandai bab urus2 bnde mcm niy.. hehehe.. Ehem2.. pasangan couple pn de dlm kelas niy tau.. hehe.. Sy hanya mampu doakan mereka semoga bahagia n kahwin nanti jgn lupa jemput yee.. =p






My best friend !!!! <3 <3

        Sesudah sal kawan kelas emm nak pe agy ye? heehe.. sampai sini jee.. Kawan kelas sy.. haa xlupa pada eila,ten.. n kawan laki yg sy rapat n bek dgn sy daus.. =)) Mereka lah kwn2 sy.. I love u all <3 <3
       
       Insya-allah lepas niy sy akan tulis dgn lebih banyak lg tentang diri sy dan kehidupan sy. Well banyak x cerita agy ny.. Ape yg sy minat,pe yg sy xsuka.. Haa.. Yg pntg lepas niy penuh la blog sy dgn pic SHAH RUKH KHAN my idol !! <3 <3   TUNGGGGUUU !!!





me n daus..
Best friend !! =))
jangan pelik laa tgk muka kami.. haha!! mase niy kami de orientasi laa.. So kne buli dgn junior sikit.. wakkakakakakaka !! =D

Friday, 3 June 2011

Hikayat sahabat-sahabat

5ERT <3
   Hi semua.. Now i wanna tell u about my friend. Well we have a lot of time together.. Spent time together share problem and happiness almost together.. Friends.. Macam2 perangai ade. De yg ok,de yg emm paham2 la kn.. Hehehe.. but its ok la. Semua niy uat sy lebih matang kan.. Sebab sebelum niy sy xde la matang sgt.. Kah kah kah !!! Statement panaaazzz gituu.. hehe.. Well ape yg sy leh katekan semua sahabat sy ok2 je.. Ok start dr sekolah menengah la. Cos kwn2 sekolah rendah sekolah cina emm xjumpa langsung daa.. hehe.. K kita start dr sekolah menengah je laa.. kih kih.. Well sy dr form 1 sampai form 5 mmg xde best friend.. May be mase tuu perangai sy kurang disenangi oleh org ramai. Cos sy kasar sikit.. hehe.. Btw.. sy baik jugak orgnye.. hahaha.. bukan lah masuk bakul angkat sendiri. But mmg btl laa.. Nakal tuu adat la.. No body is perfect. =) Haa dah2 melalut lak. jom2 kenalkan kawan2 skola sy..
               hAA da tgk kn?? kih kih.. Niy mase form5 dah.. haa niy je gambar yg tinggal. Haa sbbnye sy kurang rapat dgn mereka.. Jadi kurangla pic nye. hehe. Semua nya lawa2.. but sy paling COMEY sekali kn?? hahaha.. Kami walaupun de mcm2 masalah dalam persahabatan but always together, Kami akan sentiasa bersama2 tuk capai impian kami. For get SPM result the best ! Ade yg nakal,de yg tomboy,de yg gedix.. but WATEVER ! They still my friend. Jangan nk menilai org lain je,tgk diri sendiri dulu ye.. INGAT !! Banyak kenangan kami bersama. Emm kalau bab gaduh2 hahaha mmg xde hal la kami. Nama kelas kami mmg selalu naik gak la.. Well kami niy pantang junior2 kurang ajaq ! haha.. mmg ambushh je terus ! Huuhu...
                Bila teringat kan masa sekolah dulu2. Rasa kelakar giler kot ! yeahh.. Manusia akan berubah jugak suatu hary nty.. Cuma kita xtau berubah kpd bek @ buruk. that is the point. =) Actually kalau cakap pasal kawan2.. emm kawan-kawan2 kat PLKN lg best ! Lagi memahami sy lg buat sy rase comfortable la.. Mmg la kadang2 de gado2 tuu adat laa.. Org kata normal laa. But we always spent time together.. Mandi sme2 solat same2 n segala2nya same2.. Macam interesting la..Sy bnyak kenal budak kelantan la.. Lebih rapat ngn dak kelantan laa. Maybe sy leh speak mcm dorg.. ley kecek kelate laa. kawe mmg buleh kecek gapo ja. Kecek niy universal. hehehe.. Mula2 dapat plkn rase nk mengamuk tau ! but Allah ada agendanya tuk membawa sy masuk ke alam yg lain. Penuh dgn cabaran pengalaman pahit n manis yg buat sy ase best sangat2 ! aHakzzz !! Nak tau sy digelar Ratu pengsan. Cos selalu gak la sy pengsan bila kat padang kawat. ish2 ! hahaha.. Nak buat cmner anty body lemah sikit. hahahahaha !!! Sy dr kumpulan oerlinkon.. hehe.. Sy kurus sikit kn mase niy?? hehehe.. =P
              Dekat sana pn sy de minat kat sorg mamat niy. But die da berpunya la pulak. hahaha.. Nak buat cmner kn. But sy ttp minat die.. sbb die ensem jee.. kah kah,, Sy jumpa kekasih hati sy kt sini, But xpnjg la pulak hubungan kami.. Mungkin sy tak cukup baik tuk die. Ade pmpuan lain yang mampu bahagiakn die dr sy. =)) Ok stoppp !!! Niy citer sahabat bkn bf.. Soryy.. Teroverr lak.. keh keh keh.. >.<
Yang penting disini sy nak mengatakan yang PLKN THE BEST !! Gunung Semanggol !!! Miss u !! =))
             
Saat berkawad.. Gempak x??  
Jurulatih2 yang best2 !!                           
               Ok dah masuk ke alam university lak.. Haa lg la ramai kwn. keh keh. But disini la sy jumpa kwn bek sy yang paling the best !! Sngat2 memahami sy ! SY SAYANG MEREKA !! LOVE U ALL <3 <3
MIA EIQA N UMI ...
Okeyh ! Sy ambik jurusan public admin, emm agak ssh actually cos niy. But gagah kn je la diri niy.. hehe.. Macm2 kwn n perangai yg sy jumpa kat sini.. But yg paling banyak yang menyenangkan laa.. huhu.. Okeyh ! First my roomate !! <3 Love them very much ! MIA AMIRA & EIQA ATYQA.. Mereka adalah sahabat yg terbaik bg sy !!Mereka layan sy bese2 je,but sikap mereka mmbuat sy senang dgn mereka. Dorg sgt2 baik !! Comel2 lawa2 lak tuu.. hehe.. Macm sy.. kah kah kah !! =D
Banyak pengalaman yg indah2 bersama mereka.. Mungkin kami niy sekepala n mudah tuk joke or anything !! hehehe.. Well kami memahami antara satu sama lain. hehe. Seronok bersama mereka.. Insya-allah kami akan sentiasa menjadi sahabat.. =))
Banyak lg cerita sebenarnya.. But its oke.. Sy akn cerita dgn lebih banyak lg insya-allah bila sy ada masa.. Ini bahagian 1 tau.. hehe.. k la selamat malam semua.. HIKAYAT SAHABAT2 bahagian ke 2 akan datang.. Tunggu yee.. Love u all <3

Thursday, 2 June 2011

                                                      Me and dad
                                                                 Me and my Mom..

Diri dan Keluarga

         Assalamualaikum dan selamat sejahtera.. Hai welcam2 to blogger !! Seronok bila dapat mengaktifkan blogg tuk menulis dan meluah kan pe yg tersirat n terbuku.. Hehe. So don't waste ur time ! Come2 !! K nama sy umi athifah.. But now ramai yang memanggil sy YUMIE khan.. Hehehe.. Sebab kenapa ye?? Ahakzz ! bcos i love Shah Rukh khan so much ! Die dah jadi idol sy sekarang. His character his acting make me heartbeat. Agagagaga !! Sy mengambil jurusan diploma Public Admin. Sekarang di sem 3.. Emm banyak dugaan sy bila belajar niy. De sedey,de happy. Semuanya memberi sy pengalaman dan kekuatan tuk teruskan hidup niy. =)) Well sy dulu sekolah rendah sekolah cina tau. Haa tau la sikit2 nk cakap cina.. WO AI NI.. <3 hehe.. Then nek sekolah menengah sekolah melayu daa.. hehe.. Saya seorang yang sangat menyukai Hindustan !! Love them very much ! Sy jarang menonton cerita melayu. Pe2 pn mesty hindustan dulu. Lg2 klu de Shah rukh khan. Waahhhh lg semangat sy ! Tengok jugak cerita melayu but jarang laa.. Pilih2 jugak la.. Kalau kelakar br best.. heeeeee... =P Bukannya nak mengutuk cerita melayu.. Tidaklah sampai begitu.. Just kurang berminat sahaja.. hehe... (gelak nakal) =,='
Haa nk gtau pe agy ea?? kih kih.. yes ! about my family?? u wanna know that?? hehe.. 
       My mom name is tuttt.. hhe.. my father name is Johari bn md nor. He work as a policeman. He is a kind father that always take care of me. My mom also very good mom.. I love her so much ! Terlalu banyak kasih sayang yang die bg dan segala-galanya die telah berikan kepadaku. Tidak ada apa yang perlu aku minta kepadanya lagi. Ibuku adalah segala2nya !! Waahhh feeling sudaaa.. kih kih.. Well i have tell u a lot about my family and me. I hope u will have fun with my story.. If not i must learn more how to write blog. =))